Hopp til innholdet
Hjem » Hvitløksgratinerte spekeskinke med reker og salat

Hvitløksgratinerte spekeskinke med reker og salat

  • av

Hvitløksgratinerte spekeskinke med reker. Den milde smaken av reker gjør at de passer ypperlig sammen med spekeskinke.  Denne retten egner seg utmerket som forrett eller som en liten kveldsrett på fredagskvelden.

Dette trenger du:

  • 100 g spekeskinke
  • 300 g crème fraîche 35 %
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ss hakket frisk dill
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 stk. finhakket vårløk
  • 300 g pillede reker
  • 0,25 ts pepper
  • 100 g revet ost, prøv gjerne en smaksrik ost om du har det tilgjengelig.

Slik går du frem for å lage hvitløksgratinerte spekeskinke med reker

  1. Forvarm ovnen til 220 °C bruk grillelement om du har det.
  2. Bland alle ingrediensene unntatt reker og ost i en liten kjele og varm opp til kokepunktet under kontinuerlig omrøring.
  3. Fordel rekene i passelig store ildfaste former (6stk) og hell de varme ingrediensene over rekene. Dryss med revet ost på toppen.
  4. Sett formene på et stekebrett og sett brettet høyt i ovn. Om du bruker grill element så er det viktig at du holder øye med ovnen hele tiden, slik at ikke osten blir brent.
  5. Ta formene ut av ovnen når osten har smeltet og har fått en fin gyllen farge.
  6. Server med ristet brød og din favoritt salat.

Husk å besøk vår Facebook side for å se når vi har kaisalg av reker. Se gjerne vår “Om oss” side for mer informasjon om oss.

Håper du likte vår oppskrift på Hvitløksgratinerte spekeskinke med reker.

Legg igjen en kommentar